Slut på semestern

Idag var det min andra dag tillbaka på jobbet från semestern, de är allltid en lika stor omställning att börja jobba igen. Men idag kändes det lite bättre än igår, kul att se så mycket snygga plagg som kommit till höstkollektionen. Ska försöka tipsa om mina favoritplagg som finns i butik just nu, både på Dam och Herrsidan.

 



The dark knight



Precis hemkommen ifrån bion och vi var på den nya Batman filmen, The dark knight. Den var precis som man förväntade sig och lite till, många oväntade vändningar och spänningen var hög igenom hela filmen. Överlag tycker jag att de var en väldigt välgjord film som håller intresset uppe hela tiden!

Den får 5 av 5 knappar!


Njutning

Idag var vi på fyrishov igen och badade, inte lika varmt som föregående dagar dock. Ska iväg nu med Sahar på bio för att se Batman - The dark knight, återkommer med en liten recension senare.





Haft en jätteskön dag i solen idag, hur har ni haft de? 

Hancock



Kom precis hem ifrån bion och vi såg ovanstående film, tyckte väl att den var hyffsat sevärd. Lagom bra handling, bra skådespelare vilket lyfte filmen ganska mycket och inte för mycket stunteffekter. Ingen film jag bara måste se igen om man säger så. Nästa film på listan är Batman - The dark knight, återkommer med en recension på den.

Den får 2 av 5 knappar!

Ska ni se denna eller om ni sett den, vad tyckte ni kära läsare?

Nyttigt ute i solen



Efter att vi kom hem ifrån badet så bestämde vi oss för att sätta oss ut ute på gården och äta den lite sena middagen, solen sken så där härligt som den bara kan göra en varm sommarkväll. Man kan inte göra nåt annat än älska sommaren nu när den är som bäst! 


Tillhöranade dryck



Dom här shortsen och espadrilleserna har nästan blivit min sommaruniform, de enda jag bytte inför middagen var skjortan.

Hoppas ni också haft en bra dag!

Efter stranden



Ännu en dag på stranden i den rådande värmeböljan, känns väldigt skönt att de äntligen blev bra väder under min semester eftersom den är inne i sista veckan.

Hoppas ni också njuter av det härliga vädret!

SOMMARREA of MQ



Idag börjar sommarrean på MQ, ett hett tips om man vill fynda sommarplagg inför den rådande värmeböljan!


Äta glass ute i solen på gräset

Idag var de en ganska händelselös dag, så vi bestämde oss för att cykla till Statoil som ligger nära oss och köpa glass för att bara sätta oss på gräset och njuta lite av solen innan den skulle gå ner. Jag måste säga att jag ganska lätt påverkas av Tv reklamerna, eller bara tycker om att prova på nytt. Hursomhelst så tog jag en Magnum Mayan Mystica den som är på reklamen just nu och Sahar tog en Daim glass. Magnum MM var över förväntan, rekommenderar den väldigt god!

Så här såg jag ut idag:



T-shirt Acne
Väska Sh
Klocka cK
Espadrilles





Ett paket har anlänt

Mina espadrilles kom idag med posten, väldigt glad blev jag. Dom är aningen för små, om någon är intresserad av dessa så är det bara att säga till. Storleken är 42/43 och jag säljer dom för de priset som jag köpte dom för dvs 240 kronor.


Mer Chinos

Samtidigt som jag var på min snabbvisit i Stockholm så hittade jag även ett till par chinos ifrån NN07, jag har spanat in den här färgen ett bra tag nu när jag råkade se att dom hade blivit nedsatta så slog jag till.

          



Åhléns city | NN07 - 699 kronor 30% Rea 

Fresh Fish

Vinnaren av Göteborgs årliga modemässa och designtävling riktad till oetablerade designers av bl.a. kläder, skor, hattar och smycken blev, Hanna LIndström - Första priset som i år innebar 25 000 kr till en inspirationsresa och en egen limiterad kollektion i 10 utvalda MQ butiker i Stockholm, Göteborg och Malmö.

- Det är verkligen en dröm som slår in, säger Hanna, att få göra en egen kollektion är ju det där målet långt bort som ska komma en dag, och nu är det plötsligt här. Det händer nu.

Det handlar om ca 10 olika typer av plagg som kommer att säljas i ca 10 utvalda MQ butiker i Stockholm, Göteborg och Malmö. Inspirerad av den klassiska designen ifrån 1930, 1940 och 1950-talets glamorösa Hollywood och söta pinuppor.

Hanna har varit på sitt första möte med MQ och träffat bland annat designchef Maria Dahl och produktionsinköpare Maria Biederbeck, dom har tittat på skisser, tygprover och lagt upp en plan vad som ska ske härnäst.

Nästa steg i processen är att Hanna ska göra mer noggranna skisser som sedan ska läggas in digitalt i MQs designerprogram. Det handlar helt enkelt om att ta fram en så kallad platt-skiss för produktion.

Planen är sedan att ta fram provplagg som ska komma under sommaren, säger Hanna.
Kollektionen väntas lanseras i Januari 2009, jag förutspår att den kommer vara ganska limiterad.

Juryns motivering löd som följande:

"När högsta modegrad kombineras med största

hantverksskicklighet och resultatet blir unikt

tänds en ny stjärna på modehimmeln. Med

välskräddade 40-talsflirtiga plagg, cool

uniformsattityd, iögonfallande detaljer och

tydlig "wow-faktor" skapar designern

uppdaterade garderobsklassiker som väcker

habegär och Hollywooddrömmar- En modern och

lustfyllt retrovibrerande komplett kollektion

som längtar efter att synas på Sveriges

modeälskare, i blanka magasin och på

internationella catwalks!"


Bildspel:






















källor: www.mq.se , www.hannalindstrom.se 


Thomas Burberry bilder

Var på en snabbbvisit i Stockholm idag för att byta storlek på min burberry skjorta, den större storleken hade lika bra passform var bra längdmässigt både på längden och i ärmar men gav lite mer rum över rygg och bröst, nu är jag jättenöjd!

LIte bilder på en ostruken skjorta:



Upprullade ärmar:



Paket på väg

Äntligen så hittade jag och beställde klockan som jag letat efter, Gant Park Hill i roséguld, vit botten och brunt krokopräglat läderarmband. Detta gjorde jag ifrån www.handladesign.se, där dom har allt ifrån inredning till elektronik och klockor. Har även beställt ett par röda espadrilles ifrån Lexington på www.lexingtonclothing.com, finns många storlekar kvar på hemsidan både på Dam och Herr, finns även i färgerna svart och vitt. Väntar otåligt tills dom anländer, lovar att lägga upp egna bilder så fort dom anlänt!

Här får ni lite kampanj bilder så länge:


Gant | Park HIll - 1690 kronor www.handladesign.se


Lexington | Espadrilles - 242 kronor inkl frakt www.lexingtonclothing.com

Dagens outfit

Kära läsare, jag har nog inte nämnt detta men jag och min Sambo ska flytta till en större lägenhet den 1 augusti, vilket ska bli väldigt, väldigt skönt! Idag var jag och betalade för lite möbler som vi hade beställt ifrån JYSK, däribland 2 soffor och ett matbord med tillhörande stolar som vi ska hämta upp senare på inflyttningsdagen. Det var skönt att få det avklarat! Så här såg jag ut idag i alla fall:



T-shirt Bondelid
Chinos Emilio
Klocka cK
Skor Urban outfitters


Packat och Klart!

Har du fortfarande inte haft semester? Elller ska du iväg på en weekendresaa, då passar definitivt någon av dessa väskor! Min lyxfavorit är Miu Miu väskan, av budget varianterna är det helt klart den bruna Topman väskan. Här följer ett bildspel som är hämtat ifrån Kingmagazine:



Klicka på bilden för att förstora:

























J.Lindeberg mot ljusare tider



Efter en lång och gropig väg verkar det som att märket J.Lindeberg går mot bättre tider. Mitt i hjärtat av Stockholms shoppingdisktrikt på Biblioteksgatan 4 kommer det att öppnas en ny butik, som kommer öppna i månadsskiftet augusti-september

Butiken kommer att vara uppdelad i två olika plan, på gatuplanet kommer man att kunna hitta huvudkollektionen och skidkollektionen som kommer varvas med golfkläder sommartid. På övre plan kommer du att för första gången kunna måttbeställa dina kläder, en kostym, skjorta eller en rock exaxt i din storlek! Som om att det inte var bra nog kommmer det även att erbjudas så kallade collectors items, enstaka unika plagg som har specialtillverkats för butiken.

Tjänsten erbjuds i samarbete med Gianfranco Bomenzzadri, som producerar för Bottega Veneta, Jil Sander och Balenciaga i italienska Parma.

Förhoppningsvis så tvättar J.Lindeberg av sig stämpeln som ett fjortis märke och kommer med i matchen på allvar!

Kampanjbilderna nedan har plåtats av regissören Johan Renck, som numera också är styrelsemedlem i J.Lindeberg,
här följer en liten förhandstitt på vad som komma skall:



















Källa: Kingmagazine.se


Veckans inköp

Idag åkte jag och Sahar för att bada på fyrishov, var toppenväder med en aning vind. Vinden var dock väldigt svalkande och skön. Ska iväg till S.A.T.S och träna lite fettförbränning nu men lägger först upp mina två senaste inköp:


MQ | Emilio chinos - 299 kr


Urban outfitters | Scarf - 69 kr



Cafés sommarturne 2008

Cafés och ELLEs årliga sommarturné har blivit en modern sommarklassiker. Och nu ger dom sig ut på vägarna igen. I år med ett snyggare koncept än någonsin.

Cafe.se ger dig ocks chansen att vinna biljetter till alla stopp. Allt du behöver göra för att ha chansen att vinna är att skicka namn, adress och mobilnummer till [email protected].

Nedan följer turneplanen:



Jag kommer vara i Stockholm, Hotellet den 30 augusti för de sista stoppet, vilken eller ska jag kanske säga vilka kommer du vara på?

Our Legacy Vår/Sommar 2009



Our Legacy har sedan 2005 växt till att bli svenskt modes största framtidslöfte, och det med rätta! Om man tittar på smygvsningen av vår/sommar kollektionen 2009 så ser man att det finns en del intressanta plagg. Kollektionstiteln är "A sundried youth" och tanken är att som titeln antyder att plaggen ska kännas och se solblekta ut, varit ute till havs eller cyklat på landet om man så vill.

- Några tongivande plagg är bland annat en bomullsrock där en del av slaget har blivit ersatt av tunn denim, tvättade blekta chinos i en trevlig palett, en dubbelknäppt okonstruerad linnekavaj, korta manchestershorts, collegetröjor och vår enkla men fina club-skjorta.

Our Legacy breddar dessutom nu ytterligare sin kollektion:


- Just nu har vi rent kollektionsmässigt växtvärk: Vi kommer bland annat att presentera ett större denimsortiment med fantastiska tvättar i perfekta passformer. Vi lanserar handsydda skor, gör denimskjortor och dessutom sommarkostymer i flanell säger Jockum Hallin en av Our Legacys grundare.

Jag ser verkligen framemot den kommande kollektionen, jag har ganska nyligen börjat fatta tycke för deras plagg och finner dom väldigt intressanta. Är för närvarande spekulant på en väldigt snygg ofodrad bomullskavaj i beige.


Dubbelknäppt linnekavaj


Ledigt välklädd


Avslappnat och tufft


På semestern


Bomullsrock med inslag av denim i slagen


Snyggt och bekvämt handlande

Källa: Kingmagazine.se


The day after

Igår var nog det bästa födelsdagsfirandet på, ja de bästa firandet jag kan minnas någonsin. Efter att vi hade varit hemma hos Sahar´s föräldrar i Bålsta och ätit födelsedagsmiddag samt tårta med nära och kära, begav vi oss mot Berns. Väl där fick vi gå före i kön eftersom att Hamid kände vakten och de trots allt var min 25-års dag. Blev bjuden hela kvällen, från att vi gick ut ända tills vi kom hem väldigt trevligt, STORT TACK till alla underbara vänner för att ha ni gjorde kvällen oförglömlig!
 
Har för tillfället inget kort ifrån kvällen eftersom att jag inte tog med min nya kamera men de fanns några andra kameror i sällskapet som knäppte kort och jag ska försöka lägga upp dom så fort jag får dom. Min vita näsäduk ifrån Dako försvann igår också nånstans under kvällens firande, måste köpa en ny nu.


Födelsedagsoutfit

Så här ser jag ut för födelsedagsfirandet, en enkel outfit eftersom vi är ska äta middag i trädgården hos Sahar´s föräldrar i deras villa. Jag har på mig min nya Gant skjorta också, älskar färgkombon!



Buttondown skjorta Gant
Chinos NN07
Klocka cK
Strumpor Topeco
Sneakers Converse

Födelsedagspresenter

När man var yngre såg man alltid framemot födelsedagarna eftersom då fick man en massa presnter som man önskat sig inför kalaset, nu handlar det mest om att vara med nära och kära samt att få nya trevliga minnen för livet. Men presenterna fortsätter ändå alltid att komma, vilket är väldigt trevligt. Av Sahar fick jag en digitalkamera eftersom jag har klagat så mycket på min förra som fått problem med skärpan, de blev en Panasonic DMC TZ-5 (Tack Jonas "w2best" för tipset) och en Gant skjorta, TACK Älskling! Av min kära vän Ailer fick jag en brun Hugo Boss Orange plånbok ( som matchar väskan) som jag gått och suktat efter ett tag, TACK Ailer och Vergil!


Panasonic DMC TZ-5

Megapixel
9,1

Optik
10 x optisk zoom


Mått och vikt
Mått : BxHxD 103,3 x 59,3 x 38,5 mm
Vikt : 210 gram utan batteri och minneskort (235 gram med)



Gant Buttondown skjorta





Hugo Boss Orange


Min Födelsedag

Idag är det min födelsedag, just det min 25 års dag! Jag, Sahar och dom närmaste vännerna ska gå ut och fira i stockholm senare ikväll. Nu är jag och Sahar bjudna på lunch hemma hos mina föräldrar, födelsedagslunch. Sedan bär det av mot bålsta igen för födelsedagsmiddag. Allt vi gör idag kommer ha födelsedag framför sig, födelsedags bloggande tex. Igår efter tolv fuskade vi och öppnade mina födelsedagspresenter som jag skulle få av Sahar, fick en digitalkamera Panasonic DMC TZ-5 och en Gant skjorta som jag velat ha. Lägger upp bilder lite senare.


Vi hörs vidare hoppas ni får/har en underbar dag kära läsare! 


Go classic

Läste på Kingmagazine att ett nytt företag som heter Go classic har börjat ta in espadrilles i flera olika färger och mönster till Sverige. Är du ute efter ett snyggt alternativ till sandalerna på stranden eller bara letar efter ett par snygga skor till sommaren som passar till det mesta bör du kika in deras utbud.

Dessa tillverkas av ett familjeägt företag i franska delen av Baskien och är av något bättre kvalitet än dom mest vanliga espadrilleserna, tack vare den handgjorda tekniken, och att repsulan är förstärkt med gummi på hela undersidan samt att de saknar de extra sömmarna på tårna.



Espadrilles - 195 kr inkl 39 kr frakt www.goclassic.se

Thomas Burberry

Var in en sväng på Åhlens city idag och hittade denna snygga gula skjorta ifrån Thomas Burberry, har varit inne på att inhandla en gul skjorta och var inte helt nöjd med min nyinköpta gula skjorta ifrån H&M, blir nog att lämna tillbaka den.


Åhlens city | Casual | Thomas Burberry - 895 kr med 30% Rea
 

Mot Bålsta

Idag åkte jag och Sahar till Bålsta för att hälsa på hennes föräldrar för det var längesen vi var där samt att de är skönt att komma bort ifrån storstan ibland. Åkte dock in till sthlm först för att möta upp Sahar eftersom hon jobbade, passade på att kika förbi Åhléns city innan vilket resulterade i ett skjortköp ifrån Thomas Burberry en gul/vit randig, bilder hittar du under inköp. Blir nog att lämna tillbaka min nyinköpta gula skjorta ifrån h&m.

Inköp

Var en runda på stan idag med Sahar och kikade runt i några butiker. Det resulterade i lite små köp, scarfen på Stuk råkade jag se av en slump på en skyltdocka när jag hade provat ett par byxor. Har varit på jakt efter en sån här ett tag och nu råkade jag hitta den, väldigt nöjd! Kunde inte heller bestämma mig för vilken färg på skjortan jag ville ha mest så jag tog båda.


H&M | Skjortor á 149 kr st



Stuk | Scarf - 59 kr



Skor för alla tillfällen

Till sommarens alla olika dagar och tillfällen, festen, en dag på stranden eller bara en shopping dag på stan kräver olika skor som omfamnar fossingarna! Här kommer ett urval av vad Kingmagazine plockade ihop.


Uppifrån till vänster:

 

Dom här bruna skorna ifrån Acne är mina favoriter, funkar till allt! Linne kostymen, chinosen, jeansen eller cityshortsen. Väl investerade pengar!

You Must Create - 800 kr

Warrior - 699 kr


Dessa finns på Acne´s webshop nedsatta med 60% till 520 kr, passa på om du vill fynda en uppdaterad version av en original sneaker ifrån de sena 60-talet.

Detta är Acne´s modell Nylite fast i mesh. 

Givenchy - 1995 kr

B-store - 1800 kr

Peter Jensen - 700 kr

Opening Ceremony - 1800 kr

Opening Ceremony - 1700 kr

T65 - 570 kr


Ska du ha ett par espnadriller denna sommar är det dessa! Håller och ser bättre ut än alternativen i tyg, lite dyrare men helt klart värt pågrund av hållbarheten!

Insnöad

Nuförtiden kan jag inte ha något annat än chinos, måste säga att jag har halkat in i det rådande preppy modet. Med allt vad det innebär, buttondown skjortor, chinos, färgglada strumpor, rundhalsade tröjor och klubblazern. Fler chinos i olika färger står högt upp på inköpslistan med blandannat en klubblazern. Efter gårdagens utgång så har jag varit lite seg idag, har gått åt några koppar kaffe, en del vitaminer i form av frukt och juice samt ett träningspass för att få mig återställd!


Utgång

Igår så blev det ännu en sån där spontan utekväll, de är alltid dom som blir trevligast! De var inte tänkt att vi skulle gå ut  igår kväll men Sahar´s kusin Roshi bjöd oss på en svensexa och de kunde man inte tacka nej till direkt, mer specifikt var det Staffan, Roshi´s sambo som hade en svensexa för sin vän Erik och vi skulle möta upp dom på "hyllan" i Uppsala. Det blev en väldigt trevlig kväll med otroligt bra stämning!



Jag & Sahar


Erik den blivande maken, Staffan, Jag, Roshi och Sahar

Under kvällen hade jag på mig:

Kavaj Vintage
Skjorta BZR
Chinos Emilio
Sneakers Converse

Och en beige trenchcoat ifrån J.Lindeberg. Ska försöka fota outfiten imorgon och lägga upp den här i bloggen, så håll utkik!


S.A.T.S



Har precis kommit hem efter jobbet och min sista jobbdag, imorgon börjar min 3 veckors långa semester! Nu ska jag iväg till S.A.T.S och träna lite fettförbränning, min träning är igång nu igen på allvar och sommarformen ska fram (Bättre sent än aldrig?) Jag är nästan i den formen jag vill va i men har tappat en del eftersom jag har slarvat lite med kosten, druckit lite för mycket öl (skyller på EM) och sena nätter. Men nu börjar min hårdträning med tillhörande diet.

Vi hörs vidare kära läsare efter träningen då kommer blandannat dagens outfit och dagens inköp!

Grill kväll

Grillade igår kväll med min sambo och våran gemensamma vän Ailer, blev lite kött, grönsaker med potatissallad den klassiska grill maten. Lägger upp en bild på vad jag hade på mig under grillningen, bytte i stort sett bara till shorts och drog på mig en tröja.



Skjorta och tröja Emilio
Skor Urban outfitters

Grillmaten:



Med tillhörande dryck:



Nu ska jag och Sahar titta på en film, sen ska jag somna gott!

Godnatt på er kära läsare hoppas ni får/har en bra kväll!

111vox.com Fiskdamm

Imorgon Lördag 5/7 har 111vox.com i samarbete med nattklubben Trädgården en fiskdamm, med chans att fiska upp en massa fina kläder! Ett hett tips!


Har du vägarna förbi?

Dålig energi

Idag var det en sån dag där man vaknade och bara kände att man ville fortsätta sova, men tyvärr så var inte de möjligt eftersom att man har ett jobb att sköta så jag pallrade mig upp ur sängen åt frukost, rakade mig tog en dusch och begav mig till jobbet. Blev ingen morgonträning idag eftersom jag jag var så seg imorse. Just nu så väntar jag på att min sambo och våran gemensamma vän Ailer ska komma för att bege oss ut och grilla i de fina vädret.

Här är min outfit för dagen, chinosen ifrån emilio har blivit en favorit i garderoben känner att jag har haft dom i ett par outfits nu. Jag tänkte köra på beiga chinos idag men de känns så uttjatat så de fick bli mina gråa:



Chinos Emilio
Oxford skjorta Emilio
Bag Boss orange
Klocka cK
Solbrillor Marco Macali
Skor Urban outftters plimsoles

Bilder NN 07

Idag var jag ledig så jag har hunnit med lite saker som man inte hinner med annars när man jobbar, blandannat att fota mina nya chinos ifrån NN 07 (hinner de annars också men nu kunde jag göra de i lugn och ro). Dom är så otroligt sköna och snygga i denna tvättade bomullskvalite! Man ser det blandannat på kanten av fickorna, bakfickorna och fotslutet.

Fotade även en skjorta som jag håller på och gör om också men den kommer upp senare i en ny kategori som kommer heta "Omgjorda kläder" eller liknande så hålll utkik!


Åhlens city | Casual | NN 07 - 995 kr

Beställde även 3 par strumpor av märket Topeco ifrån www.urbana.se . Jag har nog hela regnbågens färger i strumpväg, koboltblå var den enda färgen som jag saknade och jag snubblade över dessa.



3 par á 50 kr st

Skjortor för alla sommartillfällen

Om du fortfarande vill behålla stilen i sommar men samtidigt vill ha nånting svalt så är en skjorta med upprullade ärmar, 2 max 3 knappar uppknäppta det perfekta valet! Här kommer några fräsha skjortor som King plockade ihop. Notera den turkosa skjortan ifrån H&M som jag tidigare tipsat om.

 


Kolla in den lila skjortan med vit krage och manschett, den rundade kragen är på stor ingång till hösten och ni kommer få se mycket av den typen av krage.

En skjorta ifrån MQ kom även med, mer specifikt en Emilio skjorta.



Jag vill även tipsa om en väldigt somrig och färgglad skjorta med Tailored fit ifrån Gant som jag provade häromdagen när jag var på NK det var även 30% på den så passa på innan storlekarna tar slut!



NK | Gant - 1095 kr minus 30% Rea